WAKACJE ZE ZDROWIEM 2021

Zadanie Publiczne:

Wakacje ze zdrowiem

Prowadzone w ramach zadania: Ochrona i promocja zdrowia w tym działalności leczniczej w rozumieniu ustawy z dnia 15 kwietnia 2011 roku o działalności leczniczej wspieranego przez Prezydenta Miasta Ruda Śląska

Prowadzone w okresie od 28 czerwca 2021 roku do 15 lipca 2021 roku

Proponowany program wypoczynku dla dzieci i młodzieży przewiduje zorganizowanie zajęć animacyjnych , imprez turystyczno–krajoznawczych oraz rekreacyjnych w formie stacjonarnej. Głównym założeniem projektu jest prezentacja i promowanie prawidłowych form spędzania wolnego czasu, wolnego od nałogów i uzależnień.

Przewidziano organizację  2 turnusów po 5 dni w formie półkolonii – zgłoszonych do Śląskiego Kuratorium Oświaty, które odbędą się na terenie szkoły podstawowej nr 4 w Rudzie Śląskiej ( gdzie oferent na zasadzie porozumienia w celu realizacji założeń programowych będzie korzystał z pomieszczeń szkoły).

I turnus od 28.06.2021r. do 02.07.2021r.

II turnus od 05.06.2021r. do 09.06.2021r.

W każdym turnusie zajęcia będą trwały ok 5h dziennie, a uczestniczy otrzymają wyżywienie (drugie śniadanie, obiad i przekąski oraz napoje).

Wypoczynek organizowany będzie zgodnie z wytycznymi dotyczącymi organizacji wypoczynku dzieci i młodzieży (GIS, MEN, MZ).

Ponadto przewidziano organizację jednodniowych wyjazdów i wycieczek w terminie od 16.08.2021r. do 22.08.2021r.

ZAPISY NA PÓŁKOLONIE (STACJONARNE) ORGANIZOWANE PRZEZ STOWARZYSZENIE „PRZYSTANEK” DLA DZIECI
W WIEKU OD 6 LAT

• Termin I   28.06-02.07.2021r.godz. 9.00-14.00
  • Termin II  05.07-09.07.2021r.godz. 9.00-14.00